10 gode julefilm

Nummer 1 –  Alene Hjemme
Familien McCallister tager på ferie til Paris, og glemmer deres søn Kevin derhjemme. Samtidig har to tyve besluttet sig for, at begå indbrud i alle de huse der er på Kevins vej. Dette finder Kevin ud af og beslutter sig derfor at stoppe dem.

Alene Hjemme er en klassiker når det gælder julefilm. Det er en hyggelig film, hvor alle kan være med og er en film med en masse hyggelige stunder og gode grin. Hvis man ikke kan få nok af 1’eren er der heldigvis også en 2’er. Den hedder “Alene hjemme 2 – Glemt i New York”.

Andre film som efter min mening kunne minde om Alene hjemme er: Alene hjemme 3, Jumanji, , Mrs. Doubtfire, Alf og Charlie og chokoladefabrikken. 
IMDB. 7,6

Nummer 2 – Harry Potter og Flammernes pokal
Filmen handler om Harry som er på sit fjerde år på Hogwarts efter en lang sommerferie. Men igen er Harry i problemer, som resulterer i at han skal deltage i trekamp turnering mod sin vilje. 

I den fjerde film af Harry Potter serien bliver der særlig lagt fokus på en magisk julestemning med vinterbal. Men alle filmene har et element af jul i sig, så man kan ligeså godt bare se dem alle sammen. “Selv tak hvis du ikke har set dem”. 

Andre film som efter min mening kunne minde om Harry Potter og Flammernes pokal er: Narnia, Ringenes Herre, Hobbitten og Fantastiske skabninger og for de findes.
IMDB. 7,7

Nummer 3 – Bridget Jones Dagbog
En britisk kvinde er fast besluttet på at forbedre sig selv, mens hun søger desparat efter kærligheden i et år, hvor hun samtidigt fører en personlig dagbog. 

Denne film er nok mest for os kvinder som elsker et godt grin og som kan relatere til ulykkelig kærlighed, når det er bedst, omgivet af julestemning.

Andre film som efter min mening kunne minde om Bridget Jones Dagbog er: Bridget Jones – På randen af fornuft, Bridget Jones baby, The Holiday og Love Actually. 
IMDB. 6,7

Nummer 4 – The Holiday
Amanda fra Los Angeles og Iris fra England bor tusindvis af kilometer fra hinanden og har aldrig mødt hinanden, men de har det samme problem, nemlig mænd…
Amanda har lige slået op med sin utro kæreste, og Iris ekskæreste, som dumpede hende, er lige blevet forlovet. Begge kvinder beslutter sig for at tage på ferie i julen og ender med at bytte hus. De har planer om at glemme alt om deres problematiske kærlighedsliv, men kærligheden finder dem alligevel.

The Holiday er en rigtig hyggelig romantisk julefilm som er meget underholdende og det er en film man husker! 

Andre film som efter min mening kunne minde om The Holiday er: Love Actually, Bridget Jones Diary og 13 going 30.
IMDB. 6,9


Nummer 5 – A Christmas Carol

Scrooge (Jim Carrey) starter i ‘A Christmas Carol’ julen med sin sædvanlige menneskefjendske og nedladende snerren af sin kuede, men trofaste kontorassistent, Bob Cratchit og sin lalleglade nevø, Fred.

Da de tre jule spøgelser, Fortid, Nutid og Fremtid (også Carrey) tager ham med på en chokerende og uforglemmelig rejse, åbner de Scrooges øjne for alt det onde, han har gjort i sit liv og tvinger ham til at åbne sit hjerte for at få tilgivelse… inden det er for sent. 

De visuelle effekter i filmen er rigtig gode og nogle steder i filmen kan den godt være lidt uhyggelig, men ikke for meget og så er der også nogle gode grin ind imellem. Der er en rigtig god storyline som aldrig bliver kedelig at se.

Andre film som efter min mening kunne minde om A Christmas Carol er: Polar-ekspressen, The Grinch og The Santa Claus
IMDB. 6,8

Nummer 6 – Love Actually
Love Actually er en engelsk romantisk komedie fra 2003 instrueret af Richard Curtis. Den følger 8 forskellige par og deres problemer med at få kærligheden til at fungere. Filmen foregår henover julen.

Komedien er rigtig spændende og man mister ikke interesse hen af vejen. Det er en hyggelig julefilm med en masse gode karakter. 

Andre film som efter min mening kunne minde om Love Actually er: Love actually, Bridget Jones Diary og 13 going 30.
IMDB. 7,6

Nummer 7 – Miracle on 34th Street
En lille pige opdager, at drømme går i opfyldelse, hvis du virkelig tror. Seks år gamle Susan er i tvivl om barndommens mest varige mirakel, julemanden. Hendes mor fortalte hende “hemmeligheden” om Julemanden for længe siden, så Susan forventer ikke at modtage de vigtigste gaver på sin juleliste. Men efter at have mødt “Julemanden”, der er overbevist om, at han er den rigtige ting, får Susan den mest dyrebare gave af alle, noget at tro på.

Jeg må sige at denne film er glad og til tider lidt cheesy, men har en rigtig god “christmas spirit”. Hvis man leder efter en film der kan løfte ens humør er denne noget for dig. 

Andre film som efter min mening kunne minde om Miracle on 34th Street er: Santa Claus, elf og Fred Claus. 
IMDB. 6,5

Nummer 8 – It’s a Wonderful Life
En engel sendes fra himlen for at hjælpe en desperat frustreret forretningsmand ved at vise ham, hvordan livet ville have været, hvis han aldrig havde eksisteret.

Historien er forbløffende. Karaktererne er store, og karakterens udvikling er fantastisk og skuespillet er fantastisk. Hele filmen er spændende, rørende og opmuntrende. Du kan ikke beskrive, hvor god denne film er. Du kan heller ikke beskrive, hvor godt budskabet er!

Andre film som efter min mening kunne minde om I’ts a Wonderful Life er: Wizard of Oz, Christmas Story og Miracle on 34th Street (1947). 
IMDB. 8,6

Nummer 9 – Why Him?
Filmen følger en far, der prøver at stoppe sin datters umodne tech-millionær kæreste fra at bede hende om at gifte sig med ham.

Why Him? er en sjov og meget underholdende film der er gode skuespillere med og traileren afsløre ikke alt det sjove inden man har set den.

Andre film som efter min mening kunne minde om Why Him?: Father of the Bride, Father of the Bride 2 og Monster in Law. 
IMDB. 6,2

Nummer 10 – Four Christmases
Det er en komedie-drama-film om et par, der besøger alle fire af deres fraskilte forældres hjem 1. juledag.

Vince og Reese har god kemi, og denne film repræsenterer galskaben med at skulle nå hjem til alle familier hvert år til jul. Der er nogle virkelig gode grin her og der, jeg elsker specielt scenen, hvor Reese spiller Jomfru Maria, og Vince, Joseph i deres kirkespil og Reese får bare sceneskræk og fryser, mens Vince bare gør nar af sig selv på scenen.

Andre film som efter min mening kunne minde om Four Christmases: Surviving Christmas, The Family Stone, Sweet Home Alabama.
IMDB. 5,6