Som nybagt mor er der mange ting, man ikke vidste, man hurtigt fik brug for, efter man har født. Her kan du læse lidt om hvad jeg fandt ud af man fik brug for.

Kalender

Jeg fandt hurtigt ud af at man fik brug for en kalender til at skrive alle de vigtige ting man skal til ned. Så for mig var det dejligt at have en kalender som var fremme hele tiden og hvor jeg kunne få et overblik. Man skal til lægen, fysio og have besøg af familie og venner som skal møde den lille ny. 

Trusser

Nu lagde jeg ikke selv inde med så mange trusser, men man finder hurtigt ud af at det at have nogle dejlige og behagelige trusser efter en fødsel er på sin plads. Derudover er det også godt at ligge inde med en masse bind, da man bløder en del efter en fødsel. 

Sovedragter

Din baby har en sovedragt på hver gang de skal sove og de kan sagtens komme til at skide i gennem 3 på en dag så det er en god idé at have en masse af dem. 

Smertestillende 

Nu havde jeg selv en ret hård fødsel og man får ikke smertestillende med hjem fra hospitalet, så at man har nogen klar når man kommer hjem er en god idé. 

Stofbleer
Stofbleer kan du aldrig have for lidt af, vi fandt hurtigt ud af at 20 stk. altså ikke er nok. Tværtimod heller for mange end for lidt, da de hurtigt skal til vask. 

Brystvortesalve 
Jeg fandt ret hurtigt ud af at, når man selv ammer kan ens nippels hurtigt komme til at sprække og det der reddede mig var “Lansinoh”. 

Få styr på forsikring

Det er vigtigt at dit barn for en forsikring hurtigst muligt, man ved aldrig, hvornår
uheldet er ude. 

Book tid til dåb
Det er en god idé at være hurtigt ude når man skal booke tid til barnedåben, da de fleste gør det ret hurtigt og hvis man også skal have lokale samme dag skal man også have booket det. 

Færdigretter

Hvis man har en stor fryser er det virkelig et plus, hvis man har lavet en masse færdigretter og frosset ned.

Tid
Gør familie og venner opmærksom på at deres besøg ikke skal være alt for lange, hvis du ikke kan overskue det. Og det er OKAY at sige nej til besøg. 

Vand
Jeg puttede altid vandflasker i fryseren, så jeg havde en kold vand til om natten når man skal amme. Da det er vigtigt at indtage en masse væske når man ammer. 

Tøj til barsel
Sørg for at have tøj klar efter du har født såsom ammebh’er, behagelige bukser, trusser mm. Det som mange undlader at fortælle er at man typisk sveder rigtig meget efter en fødsel. 

Snacks


Jeg ville ønske at vi havde fyldt et skab med nogle lækre snacks som f.eks. nødder, chokolade og chips. Når man lige er blevet mor har man ikke særlig meget tid til at lave mad selv bare det at smørre en mad kan virke uoverskueligt. Så nogle gode snacks kan måske få energien lidt op og det er jo vigtigt at du får næring i depoterne. 

Sov


Det er vigtigt at få noget søvn så du har overskud nok til din baby. Så hver gang han/hun sover så få noget søvn i starten kan nemlig være rigtig hårdt.

Babystarterpakker
Hvis man ikke har fået fat på dem i sin graviditet er det noget af det bedste og en utrolig god hjælp. Man får en masse bleer

Bleer
Det er en god idé at have købt en masse bleer ind for en baby bruger utrolig mange bleer i starten. Gerne 8-12 i døgnet.

Streamingtjenester


Brug din tid på dig selv når du ammer du kan sagtens komme til at amme op til 2 timer. Se din yndlingsserie eller den nye film der lige er kommet på Netflix eller Viaplay. Ammetid er “digtid”. 

Bæresele eller strækvikle
Man finder hurtigt ud af at man ikke har hænderne fri på noget tidspunkt når man er på barsel andet end når han/hun sover. Så skaf en bæresele eller en strækvikle, det er penge godt givet ud. 

Mobil/Kamera
Jeg investerede i en mobil med et rigtig godt kamera og det er jeg rigtig glad for jeg gjorde for man tager rigtig mange billeder og videoer af sit lille vidunder. Så er det også vigtigt at det er i en ordentlig kvalitet, da han/hun skal have glæde af billeder og videoer om mange år. 

Glem ikke dig selv
Det er vigtigt at når du er på barsel og især i starten snakker med enten din partner eller dine nærmeste, hvis du har brug for en pause for at gøre noget der gør dig glad om det så er lige at gå en tur udenfor alene eller komme til frisøren ellers kan barslen godt hurtigt komme til at virke meget hård og uoverskuelig. Du har lige leveret et vidunder til verden, så du fortjener også at forkæle dig selv.