HVAD GØR EN FAR FANTASTISK

1. Mentalt til stede
Det er vigtigt for en barn/børn at de føler deres far er mentalt til stede, og at han ikke tjekker mails fra arbejdet eller snakker i telefon imens han leger med barnet.

“Er man til stede er man til stede.”

2. Give tryghed
Faren skal give sit barn nærvær og tid som barnet har brug for. Han skal være lyttende og forstående og have lidt empati.

3. Vise han elsker sit barn/børn
Han hjælper til med at tage ansvar og hjælper også til med de praktiske opgaver. I sidste ende giver det en god harmoni i mellem mor og far og viser barnet at man kan samarbejde. ”Han elsker sit barn frem for at blive elsket.”

4. Stiller sig til rådighed
En god far står altid klar til at hjælpe sit barn ligegyldigt hvad er der aldrig en lukket dør. En god far supplerer mor og omvendt.

5. Hård men fair
Faren skal være skrap til tider for at pligterne bliver overholdt: Lav dine lektier, spis ordentligt, ryd op efter dig! Men når pligterne så er opfyldt er det tid til leg og fuldt fokus på hvad barnet har brug for.

6. Er et forbillede
Han lever sit liv på bedste vis, han sætter et godt eksempel. Det gælder om at udruste barnet med en bred og robust psyke og en bred vifte af redskaber, så barnet kan leve i denne komplekse verden.

7. Tålmodighed
En god far er tålmodig, hvis barnet selv vil knappe sin trøje og det tager 10 min pr. knap så venter han. Eller hvis barnet vil have den samme godnathistorie 3 gange så gør han det uden at sukke.

8.Respekt
Han skal respektere sit barn som de helt fantastiske og unikke mennesker de er og huske på at de skal leve deres eget liv og træffe deres egne beslutninger.

9.Kan prioritere
Kan han som far stille sig selv spørgsmålet: ” Er jeg en god far?” Er det den rigtige vej jeg går, hvori der måske er mulighed for at gøre det bedre.

10. Slip frygten for at fejle.
At fejle er en naturlig del af det at være menneske og det at være far.

Husk på, hver gang du begår en fejl, desto tættere på er du at lykkedes.

Det at blive far for første gang, kan til tider være en udfordring og alle omkring dig ses ofte at have hver deres mening omkring det at være far. Det er ikke svært at blive far, men det kræver noget helt specielt at være det.