Frygten for at føde

Det kan virke helt latterligt, at skulle være bange for at føde i dagens Danmark.

I Danmark har vi et af de bedste sygehussystemer i verden, og i Randers hvor jeg skal føde, har vi landets bedste fødegang. Så med det i betragtning – Hvorfor er jeg så bange for at føde?

Jeg synes nogen gange selv at det er noget pjat, og jeg siger til mig selv at jeg skal tage mig sammen, men frygt er ikke en følelse vi kan styre.

Kvindekroppen er fantastisk og har jo det formål at bære et foster som efter 40 uger skal fødes. Så helt relationelt er vi jo faktisk ‘bygget’ til opgaven.

Hvorfor kan min hjerne så ikke samarbejde lidt med min krop om opgaven?

Min graviditet har indtil videre været super god, og jeg har haft meget få gener. Men tanken om at skulle føde tvillinger, kan gøre mig fysisk dårlig. Frygten for at noget skulle gå galt, er overvældende og jeg prøver at addressere problemet ved at snakke med min mand, min mor og veninder om det.

Måske har det noget med andres skrækhistorier eller film at gøre? Her hører og ser man ofte alle de forfærdelige historier om bristning, smerter og død.

Måske vi skulle fortælle mere om de gode øjeblikke og fokusere på hvor seje vi kvinder egentlig er, og hvor fantastisk et mirakel der sker ved en fødsel.

Jeg ser mig selv som en stærk, selvstændig og sej kvinde der ikke er bange for en udfordring, men at skulle klare denne opgave er åbenbart noget jeg har svært ved at se mig selv gøre.

Er kejsersnit vejen frem?

Vi har jo den glimrende mulighed i Danmark at vi kan vælge at få kejsersnit og da jeg er gravid med tvillinger, er der i forvejen 60% chance for at dette bliver sådan jeg skal føde vores drenge.

Men jeg har alligevel lovet mig selv, at hvis lægen siger at jeg kan føde normalt, så vil jeg gøre et forsøg.

– Anne Mette